Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δύσκολο πράγμα οι σχέσεις


Ένα απο τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα έχει να κάνει με τις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο. Πολλές οι θεωρίες και οι απόψεις που ποικίλλουν από τις πιο φαλλοκρατικές που θέλουν τη γυναίκα να έχει ''αποθρασσυνθεί'' και άλλες που έχουν να κάνουν με την ευκολία με την οποία σήμερα κανείς μπορεί να βρει το σεξ. Η δική μου η άποψη σχετικά με τις σχέσεις βασίζεται στον τρόπο που βασικά τις προσεγγίζουμε και τις χτίζουμε για να είναι υγιείς και να έχουν διάρκεια.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες είναι η ψευδαίσθηση που δημιουργούν στον εαυτό τους και τους άλλους πως μπορούν να υποκαταστήσουν τους πάντες και τα πάντα. Μία σωστή σχέση για να κρατήσει και ένας άνθρωπος να νιώθει ολοκληρωμένος είναι να αποτελείται από πολλά επίπεδα. Άλλο η οικογένεια, άλλο οι φίλοι, άλλο οι γνωστοί και ο κοινωνικός κύκλος, διαφορετικό επίπεδο ο χώρος της εργασίας και  άλλο η σχέση. Κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανέναν...Δεν μπορώ να καταλάβω τα ζευγάρια που βλέπω να είναι όλη μέρα κάθε μέρα μαζί , θαρρείς και κανέναν δεν έχει ανάγκη από κανέναν άλλον!Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, δεν μπορεί να απομονώνεται πόσο μάλλον να είναι 24 ώρες το 24ωρο με έναν και μοναδικό άνθρωπο. Μπορεί στην αρχή όταν ο έρωτας είναι έντονος αυτό να υπάρχει αλλά αν πραγματικά θέλουμε να κρατήσουμε μία σχέση πρέπει να έχουμε χρόνο για όλους και για όλα. Χρειάζεται βέβαια να κάνουμε υποχωρήσεις αλλά όχι να αλλάξουμε τα θέλω μας, όλες τις συνήθειές μας και να εξαφανιστούμε από προσώπου γης.

Εδώ υπεισέρχεται και το θέμα της ζήλειας, το οποίο απλά μπορούμε να διαχειριστούμε θέτοντας όρια στον εαυτό μας και τη σχέση μας και με τη σκέψη πως τόσο εμείς όπως και ο σύντροφός μας διατηρούμε μία σχέση επειδή θέλουμε να είμαστε μέσα σε αυτήν αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να είμαστε μαζί. Έπειτα πιστέψτε με πως αν κάποιος θέλει να απατήσει το σύντροφό του μπορεί να το κάνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και όχι απαραίτητα όταν βγει για ένα ποτό με τους φίλους του. Από το μισάωρο διάλειμμα της δουλειάς μέχρι και το δεκάλεπτο μετά την επίσκεψη της μητέρας του στο γιατρό.

Τέλος, πρέπει όλοι να θυμόμαστε να κρατάμε και λίγο χρόνο με τον εαυτό μας. Πολλές φορές είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να κάνουμε μόνοι μας μια βόλτα, να πιούμε έναν καφέ ή απλά να ξαπλώσουμε και να χαλαρώσουμε, να επεξεργαστούμε ότι έχουμε μέσα μας. Αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιο ικαλά με τον εαυτό μας, αν εμείς από μόνοι μας δεν σκεφτούμε ότι μας συμβαίνει και ότι κάνουμε δεν μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις με κανέναν άλλον.

Για αυτό λοιπόν καλό είναι να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. Την δική μας ελευθερία και των άλλων. Μόνο έτσι μπορεί μία σχέση ή ένας γάμος να έχει διάρκεια. Η σχέση ως ''δεσμός'' πρέπει πια να ξεπεραστεί εντελώς, όλοι πρέπει να έχουμε πιο ανοιχτούς τους ορίζοντές μας και πρέπει να θυμόμαστε πως πρέπει πάντα να μένουμε εκεί που είμαστε και αισθανόμαστε καλά, σε όλα τα επίπεδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου